El Maresme torna a convertir-se en la Laietània i molt més!!!

El Maresme torna a convertir-se en la Laietània

Des del 18 de març fins al mes d’octubre el Maresme acollirà les diverses activitats de les VIII Jornades de Difusió del Patrimoni de La Laietània, un programa que pretén posar en valor i difondre el patrimoni iberoromà de la comarca.
Un any més el Maresme torna a fer un tomb per la història i ens trasllada, de nou, a l’època de la Laietània. Aquest és l’objectiu de les Jornades de Difusió del Patrimoni de la Laietània, que enguany arriben a la seva vuitena edició. Aquestes jornades, organitzades pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i els ajuntaments i museus de Premià de Dalt, Argentona, Mataró, Arenys de Mar, El Masnou, Premià de Mar i Vilassar de Dalt, estan dirigides a potenciar i posar en valor el patrimoni romà que alberga la comarca. De manera complementària a les activitats organitzades en el marc de les Jornades els museus d’Argentona, Arenys de Mar Mataró, El Masnou, Mataró i Premià de Mar també oferiran exposicions per aprofundir en el llegat iberoromà.

Activitats destacades a 6 municipis del Maresme
Les VIII Jornades de Difusió del Patrimoni de La Laietania arrenquen el proper 18 de març amb la celebració de la IV Festa Romana de Premià de Mar. A partir d’aquesta data se succeiran múltiples activitats com ara visites guiades, rutes arqueològiques, tasts al celler romà, conferències i fires que acostaran la història i el patrimoni romà a veïns i visitants de la comarca. Des del mes de març fins a l’octubretotes les localitats que formen part delainiciativa acolliran un bon nombre d’activitats, d’aquesta manera els visitants podran recórrer diversos emplaçaments del Maresme i conèixer més espais de la comarca.

Celebració del I Simpòsium d’Arqueologia Laietana
Entre les novetats d’enguany, les VIII Jornades de Difusió del Patrimoni de La Laietània comptaran amb la celebració de la primera edició del Simpòsium d’Arqueologia Laietana. Una trobada que se celebrarà el 12 de maig i que té com a objectiu esdevenir un espai de comunicació i de reflexió per donar a conèixer el resultat de la recerca arqueològica que s’està duent a terme al Maresme. Segons el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Joaquim Arnó, aquesta trobada ‘és una oportunitat per projectar i difondre tota la feina que s’està realitzant per a la recuperaciódel nostre patrimoni iberoromà. Aquestes jornades i el mateix Simpòsium són grans aparadors del nostre llegat’.
Des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme es destaca la implicació de l’Arxiu Comarcal i dels diferents museus de les localitats participants en les Jornades de Difusió per tal de fer aquest espai de trobada una realitat. També s’agraeix el compromís dels ajuntaments de Premià de Dalt, Argentona, Mataró, Arenys de Mar, El Masnou, Premià de Mar i Vilassar de Dalt per col·laborar activament i implicar-se una vegada més en aquesta vuitena edició. 

 

Consulteu el programa d'activitats que us oferim al Maresme clicant Aquí 


Data i hora


Afegir al calendari 2018-07-3109:00 2018-10-3123:30 Europe/Madrid El Maresme torna a convertir-se en la Laietània i molt més!!! Espanya

Assistents

Sigues el primer a confirmar


Qui ve?

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

BASES IX PREMIS FAGEM 2018

Els darrers nou anys la FAGEM, Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, entitat que representa el teixit empresarial de la comarca del Maresme, ha entregat els seus reconeixements amb la finalitat de donar visibilitat pública a les millors iniciatives empresarials sorgides a la comarca.

Enguany els premis s'entregaran en base a les següents condicions:


1. PERÍODE DE PRESENTACIÓ DE  CANDIDATURES

El període de presentació de les candidatures per a la IX edició dels Premis FAGEM és del 19 de juliol al 17 de setembre del 2018.

BASES IX 

2. CATEGORIES

En aquesta edició dels Premis FAGEM s’han establert una categoria de premi i tres mencions especials:

 • Premi FAGEM a la Trajectòria Empresarial La FAGEM vol premiar aquella empresa que durant el 2017 i, en general, durant els darrers anys, s'hagi distingit per la seva trajectòria empresarial i per la seva contribució al desenvolupament socioeconòmic del territori. Es valorarà especialment la innovació en el sector d’activitat on l’empresa desenvolupa el projecte, la viabilitat del projecte i la creació de llocs de treball com a conseqüència directa del projecte. També es tindran en compte les accions desenvolupades i els resultats obtinguts, així com aquells fets de rellevància aconseguits al llarg de la seva trajectòria empresarial.
 • Menció  especial Capgròs al Jove Empresari menor de 41 anys La FAGEM vol valorar la tasca d’aquells emprenedors i emprenedores que amb el seu esforç i dedicació aconsegueixen engegar nous projectes empresarials. El jurat tindrà en compte la consolidació de la idea de negoci inicial, la seva viabilitat econòmica, l’esperit emprenedor, la trajectòria de l'empresari o empresària i els reptes i perspectives de futur. Poden optar a aquest guardó tots els empresaris menors de 41 anys durant el 2017. 
 • Menció  especial a la Dona Empresària Dintre de la feina que està portant a terme la FAGEM en el camp de la igualtat de gènere empresarial a la comarca, el 2017 l'entitat va impulsar aquest reconeixement que busca premiar el talent femení de dones empresàries i líders de projectes al nostre territori. El jurat valorarà la seva trajectòria, que hagi excel·lit en la gestió, que sigui artífex de bones pràctiques i actuï de manera considerada en relació amb els recursos interns i externs de la seva organització empresarial. 
 • Reconeixement  de la FAGEM a la contribució a l'Associacionisme Empresarial La junta de la FAGEM, com és habitual, retrà homenatge a aquell empresari o empresària maresmenca, que per la seva trajectòria professional, suposi un actiu per la comarca. Es valorarà la seva trajectòria, la seva contribució al desenvolupament econòmic, les seves qualitats i el seu compromís amb l'emprenedoria i el món empresarial. L’elecció d’aquest reconeixement és intern.
 • 3. MEMBRES DEL JURAT

  El jurat estarà format pels membres  del Consell Executiu de la FAGEM i un membre designat pel patrocinador  d'aquests guardons.

  Les deliberacions del jurat es faran a partir de tota la documentació aportada per les empreses candidates. Es seleccionaran tres candidates per categoria i el veredicte del jurat es donarà a conèixer durant la celebració de la Nit de l'Empresariat.

  4. REQUISITS

  4.1. Podran optar als premis aquells empresaris de nacionalitat espanyola, i estrangers residents, que desenvolupin la seva activitat empresarial a la comarca del Maresme.

  4.2. Una mateixa empresa o persona física només podrà presentar-se a una categoria dels premis. La FAGEM es reserva la possibilitat de canviar de categoria, prèvia consulta amb el candidat.

  4.3. Per accedir a les categories dels premis, s’haurà d’omplir el formulari penjat a la pàgina web de la FAGEM (www.fagem.org). Alhora, aquest es pot acompanyar de tot aquell material complementari que a judici del candidat pugui ser d’interès per a l’avaluació de la seva candidatura.

  4.4. La informació s’haurà de presentar abans del 17 de setembre del 2018 a les 23.59 hores

  4.5. El jurat realitzarà una revisió de les candidatures dels finalistes, entre les quals es seleccionaran els guanyadors, que es donaran a conèixer durant l’acte de lliurament dels guardons. La decisió del Jurat serà inapel·lable.

  4.6. Els premis no es comunicaran, en cap cas, abans de l’acte de lliurament, que tindrà lloc el 18 d'octubre de 2018.

  4.7. Per a cada categoria esmentada hi haurà tres finalistes i un únic premiat.

  4.8. La informació subministrada es considera confidencial, i només serà utilitzada pels membres del jurat a efectes exclusius del premi.


  La participació  en els Premis  FAGEM suposa el coneixement i l’acceptació de les presents bases. 

La FAGEM és membre de: