La molt positiva tendència de l’atur a Catalunya es projecta a curt termini per sota del 10% amb noves millores del mercat laboral

Roser Moré,



A Catalunya, el nombre d’aturats segons l’Enquesta de la Població Activa del 2n trimestre del 2017 situa la taxa de desocupació a Catalunya en un 13,20% (2,08 punts menys que en el trimestre anterior, que va ser del 15,28 %), el que representa un total de 497.400 aturats. Foment del Treball valora positivament, el descens del nombre d’aturats amb caràcter general i, especialment, a Catalunya que és quatre punts inferior a la del conjunt  de l’Estat. Les tendències i projeccions fan preveure que a curt termini es pugui rebaixar aquesta taxa per sota del 10%.
Aquestes dades reafirmen els aspectes positius d’algunes de les mesures flexibilitzadores que es van introduir en la nostra normativa, si bé, encara queda marge per a modernitzar i flexibilitzar les nostres relacions laborals, i s’han d’afegir mesures que resolguin els dèficits del nostre mercat laboral en matèria de formació, temporalitat, atur de llarga durada, entre d’altres.

                                        Més informació


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies