Una subvenció d’1,7 milions d’euros de la Diputació permetrà millorar els polígons industrials de ponent

per FAGEM,


L’alcalde, David Bote, i la regidora d’Urbanisme i Desenvolupament Econòmic, Núria Moreno, han presentat aquest matí el Pla d’Acció integral de millora dels Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) de ponent de Mataró que va concórrer a la convocatòria de modernització de polígons promoguda per la Diputació de Barcelona. El projecte compta amb un pressupost a l’entorn dels 2 milions d’euros i ha rebut una subvenció d’1,7 milions d’euros, la màxima aportació que contempla la convocatòria. El de Mataró ha estat un dels 5 projectes beneficiaris de la província, dels 19 que hi optaven.

La proposta està molt focalitzada en actuacions d’inversió, tal com requeria la convocatòria, i contempla mesures per a la reactivació econòmica com inversions per millorar la mobilitat, l’enllumenat o l’espai físic; i que s’hauran d’haver executat com a màxim el 31 de desembre de 2019. L’àmbit d’actuació se centra en els polígons industrials de ponent -Pla d’en Boet, Les Hortes del Camí Ral, el Rengle i Balançó i Boter-, territori que representa un 76,4 % del total de les empreses ubicades als polígons industrials de Mataró i un 79,3 % de la superfície global de polígons de la ciutat. En aquests polígons hi ha unes 690 empreses i es calcula que hi treballen més de 9.100 persones.El pla s’emmarca en el Pla Estratègic Mataró 2022 i, en les prioritats del Pacte per l’ocupació i el desenvolupament econòmic de Mataró, impulsat pel Consell Econòmic i Social de Mataró (CESM) i signat per Ajuntament, patronal i sindicats el passat mes de febrer, document que recull les conclusions derivades del procés de reflexió conjunta per definir les línies d’acció que el Govern hauria de prioritzar per millorar la capacitació professional i l’ocupabilitat, així com les oportunitats econòmiques tant de les persones treballadores com de les empreses de Mataró.En la mateixa línia d’aquest projecte de modernització de polígons, l’Ajuntament està tramitant una modificació del Pla general per ordenar els usos i activitats que hi conviuen. El canvi de planejament, aprovat inicialment en el Ple municipal d’abril, té entre els seus objectius organitzar el teixit productiu i posar les bases per a la recuperació i la facilitació de la implantació d’activitats industrials a la ciutat.El pla, impulsat per l’Ajuntament, compta amb el suport del Consell Econòmic i Social (del qual en formen part els sindicats CCOO i UGT, i les patronals FAGEM i PIMEC), la Plataforma PAE Mataró, la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, el Consell Comarcal del Maresme, ASEGEMA, Gentic, la fundació EURECAT i SOM Mobilitat, així com també dels ajuntaments d’Argentona i Cabrera de Mar per la proximitat territorial amb la seva pròpia activitat industrial, i de les empreses ubicades en aquests polígons.
Objectius i línies estratègiquesLa voluntat del Pla d’Acció integral de millora dels PAE és impulsar la ciutat cap a un nou model econòmic i productiu mitjançant el projecte “Districte de la Indústria i el Coneixement”. Per aconseguir-ho, cal potenciar les activitats econòmiques existents i atraure’n de noves; adequar els polígons d’activitat econòmica i el sistema d’espais públics per millorar l’entorn urbà pels treballadors dels polígons; i modernitzar els serveis i infraestructures per millorar l’eficiència i competititvitat de les empreses.Per aconseguir-ho, el Pla d’Acció integral de millora dels PAE de ponent ha definit 5 línies estratègiques:-Millora de l’accessibilitat i foment de la mobilitat sostenible: actuacions encaminades a fomentar la mobilitat sostenible, els sistemes de transport col·lectius per afavorir la igualtat d’oportunitats laborals, la seguretat i la qualitat mediambiental. Les actuacions previstes són: construcció d’una rotonda a l’encreuament del Camí de Sant Crist amb el carrer de Manuel Carrasco i Formiguera; nou carril bici al Camí de Sant Crist i carrer de Puig i Pidemunt i instal·lació de 12 mòduls d’aparcament per a bicicletes; reparació del paviment de les calçades; millora i habilitació de les voreres; i millora de les senyalitzacions viàries verticals i horitzontals.-Millora dels sistemes de seguretat ciutadana, viària i de les empreses: accions per reforçar la seguretat de les empreses i millorar la senyalització viària per afavorir la fluïdesa del trànsit i la seguretat dels vianants com: semaforització de cruïlles, instal·lació de càmeres de videovigilància, estesa de la xarxa de fibra òptica i nou enllumenat.-Millora dels subministraments i serveis per maximitzar l’eficiència en l’ús dels recursos: intervencions per resoldre les oportunitats de millora detectades sobre els subministraments i serveis existents de caràcter operatiu, com la instal·lació d’una nova electrolinera davant de l’Edifici de Vidre.-Naturalització i integració de les zones econòmiques en el seu entorn urbà i paisatgístic: actuacions de millora de l’entorn urbà i de treball potenciant la naturalització i biodiversitat, com la millora de la trama d’arbrat i la substitució de l’arbrat envellit.-Visualització i promoció de l’activitat econòmica i foment de la cooperació entre empreses: accions com la creació d’un portal online de promoció i geolocalització d’empreses per fomentar la comunicació, visualització i les oportunitats de cooperació entre les empreses dels PAE i el territori, i d’aquestes amb el TecnoCampus per potenciar l’intercanvi i transferència de coneixement, i impulsar la contractació conjunta de serveis i infraestructures amb l’objectiu de reduir costos i economitzar recursos.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

BASES IX PREMIS FAGEM 2018

Els darrers nou anys la FAGEM, Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, entitat que representa el teixit empresarial de la comarca del Maresme, ha entregat els seus reconeixements amb la finalitat de donar visibilitat pública a les millors iniciatives empresarials sorgides a la comarca.

Enguany els premis s'entregaran en base a les següents condicions:


1. PERÍODE DE PRESENTACIÓ DE  CANDIDATURES

El període de presentació de les candidatures per a la IX edició dels Premis FAGEM és del 19 de juliol al 17 de setembre del 2018.

BASES IX 

2. CATEGORIES

En aquesta edició dels Premis FAGEM s’han establert una categoria de premi i tres mencions especials:

 • Premi FAGEM a la Trajectòria Empresarial La FAGEM vol premiar aquella empresa que durant el 2017 i, en general, durant els darrers anys, s'hagi distingit per la seva trajectòria empresarial i per la seva contribució al desenvolupament socioeconòmic del territori. Es valorarà especialment la innovació en el sector d’activitat on l’empresa desenvolupa el projecte, la viabilitat del projecte i la creació de llocs de treball com a conseqüència directa del projecte. També es tindran en compte les accions desenvolupades i els resultats obtinguts, així com aquells fets de rellevància aconseguits al llarg de la seva trajectòria empresarial.
 • Menció  especial Capgròs al Jove Empresari menor de 41 anys La FAGEM vol valorar la tasca d’aquells emprenedors i emprenedores que amb el seu esforç i dedicació aconsegueixen engegar nous projectes empresarials. El jurat tindrà en compte la consolidació de la idea de negoci inicial, la seva viabilitat econòmica, l’esperit emprenedor, la trajectòria de l'empresari o empresària i els reptes i perspectives de futur. Poden optar a aquest guardó tots els empresaris menors de 41 anys durant el 2017. 
 • Menció  especial a la Dona Empresària Dintre de la feina que està portant a terme la FAGEM en el camp de la igualtat de gènere empresarial a la comarca, el 2017 l'entitat va impulsar aquest reconeixement que busca premiar el talent femení de dones empresàries i líders de projectes al nostre territori. El jurat valorarà la seva trajectòria, que hagi excel·lit en la gestió, que sigui artífex de bones pràctiques i actuï de manera considerada en relació amb els recursos interns i externs de la seva organització empresarial. 
 • Reconeixement  de la FAGEM a la contribució a l'Associacionisme Empresarial La junta de la FAGEM, com és habitual, retrà homenatge a aquell empresari o empresària maresmenca, que per la seva trajectòria professional, suposi un actiu per la comarca. Es valorarà la seva trajectòria, la seva contribució al desenvolupament econòmic, les seves qualitats i el seu compromís amb l'emprenedoria i el món empresarial. L’elecció d’aquest reconeixement és intern.
 • 3. MEMBRES DEL JURAT

  El jurat estarà format pels membres  del Consell Executiu de la FAGEM i un membre designat pel patrocinador  d'aquests guardons.

  Les deliberacions del jurat es faran a partir de tota la documentació aportada per les empreses candidates. Es seleccionaran tres candidates per categoria i el veredicte del jurat es donarà a conèixer durant la celebració de la Nit de l'Empresariat.

  4. REQUISITS

  4.1. Podran optar als premis aquells empresaris de nacionalitat espanyola, i estrangers residents, que desenvolupin la seva activitat empresarial a la comarca del Maresme.

  4.2. Una mateixa empresa o persona física només podrà presentar-se a una categoria dels premis. La FAGEM es reserva la possibilitat de canviar de categoria, prèvia consulta amb el candidat.

  4.3. Per accedir a les categories dels premis, s’haurà d’omplir el formulari penjat a la pàgina web de la FAGEM (www.fagem.org). Alhora, aquest es pot acompanyar de tot aquell material complementari que a judici del candidat pugui ser d’interès per a l’avaluació de la seva candidatura.

  4.4. La informació s’haurà de presentar abans del 17 de setembre del 2018 a les 23.59 hores

  4.5. El jurat realitzarà una revisió de les candidatures dels finalistes, entre les quals es seleccionaran els guanyadors, que es donaran a conèixer durant l’acte de lliurament dels guardons. La decisió del Jurat serà inapel·lable.

  4.6. Els premis no es comunicaran, en cap cas, abans de l’acte de lliurament, que tindrà lloc el 18 d'octubre de 2018.

  4.7. Per a cada categoria esmentada hi haurà tres finalistes i un únic premiat.

  4.8. La informació subministrada es considera confidencial, i només serà utilitzada pels membres del jurat a efectes exclusius del premi.


  La participació  en els Premis  FAGEM suposa el coneixement i l’acceptació de les presents bases. 

La FAGEM és membre de: