Repunta l'atur al Maresme entre els joves i les persones majors de 45 anys

Sandra Garcia,

De les 24.029 persones que es troben aturades al Maresme, 14.149 (el 58,8%) tenen més de 45 anys i 1.303 (el 5,42%) es troben en la franja d'edat de 16 a 24 anys. Tot i l'increment registrat el mes de setembre, la comparativa interanual indica que respecte el mateix mes de l'any passat l'atur a la comarca ha disminuït en un 6%, o el que és el mateix, al Maresme hi ha 1.534 persones menys desocupades.

La radiografia de l'atur maresmenc, amés de la concentració en els col·lectius de més de 45 anys, apunta un alt índex de feminització (el 57,9%) i un important focus d'atur de molt llarga durada (persones que porten inscrites a les oficines d'ocupació més de 2 anys)que, percentualment, se situa en el 28,84%.

Pel que fa als sectors econòmics, només la construcció i la indústria han registrat descensos d'atur durant el mes de setembre. Amb les dades del mes de setembre,la taxa d'atur comarcal se situa en l'11,52%. El Maresme continua un punt per sobre de la taxa provincial (10,57%) i la catalana (10,46%). Alella, Cabrera de Mar i Tiana són els municipis amb menys població aturada. La seva taxa d'atur no arriba al 7%. En canvi, Tordera, Sant Cebrià de Vallalta, Santa Susanna, Sant Iscle de Vallalta, Pineda de Mar i Mataró registren valors entre el 14,06% i el 14,96%. 

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d'Atur elaborat perl'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies